Végleges szőrtelenítés

Mondjon búcsút a szőrszálaknak véglegesen!
Felejtse el a fájdalmas gyantázást és epilálást, a napi borotválást! Varázsolja bársonyosan simává a bőrét lézerrel!  

Mikor érdemes szőrteleníteni?

A nagy lépésre az őszi-téli hónapok a legalkalmasabbak, mert az alkalmazott kezelések mellett nem szabad napozni, szoláriumozni. A szőrtelenítés előtt egy hónapban már csak borotvával szabad szőrteleníteni, így növelhető leginkább a kezelés sikere.
A szőrtelenítés maga ELOS (Elektro Optical Synergy) technikával működő lézerkészülékkel történik. Az optikai energiával megcélozzák a szőrszálat, előmelegítik a szőrtüsző sejtjeit, majd a szükséges többlet energiát, elektromos energia alkalmazásával, bőrkímélő módon adják le, így sikeresen alkalmazható világosabb, vékonyabb szőrzetnél, illetve sötétebb bőrtónusnál is.

Hány alkalom szükséges?

Minden tartós szőrtelenítési módszer csak az aktívan növekvő szőrtüszőkben képes létrehozni a roncsoló hatást, ebből következik, hogy egyszerre nem lehet az összes szőrszál növekedését megszüntetni. Testtájanként változó a különböző ciklusú szőrszálak aránya, illetve a szőrváltás időtartama. Ez a két tényező határozza meg döntően, hogy hány kezelés szükséges, és milyen időközönként. A kezelések számát, hatékonyságát befolyásolja a szőrzet sűrűsége, a szőrszálak vastagsága és színe, a bőrtípus, hormonális környezet, az alkalmazott készülék minősége és a kezelő szaktudása.

Hogyan zajlik egy kezelés?

Az előzetes megbeszélés során az orvos tájékoztatja a beteget a kezelés menetéről, a várható eredményről, az otthoni teendőkről, kikérdezi a betegségeiről, megállapítja a bőrtípust, és megvizsgálja a kezelendő területet. A kezelés előtt tesztkezelés is történik, hogy megállapítsa a megfelelő energiaszinteket és bőrreakciókat. Ha a szőrszálak nem ideális nagyságúak (ez az egy-két napos, „borostás” állapot), akkor a kívánt méretűre vágják őket, megtisztítják a felületet és letakarják az esetleges anyajegyeket, hideg zselével kenik be a kezelt bőrfelületet. A kezelés alatt a páciens kezelőágyon fekszik, szemén védőszemüveggel, enyhe csípő, égő érzést észlel, melyet a kezelőfejben lévő hűtés is enyhít.

Mi történik utána?

A kezelés után néhány óráig számolni kell a bőr kipirosodásával, amit a hűsítő krémek, zselék enyhíthetnek. Ezután még néhány napig nem ajánlott a kezelt területen a kozmetikumok használata, a fedetlen testrészeket (arc, karok stb.) védeni kell magas faktorszámú fényvédővel még enyhe napsugárzás ellen is. Egy-két napig kerülni kell az intenzív testmozgást, uszodát, szaunát is. Elképzelhető, hogy szőrtelenítés után a bőr felhólyagosodik, bepörkösödik, hámlik, ezt a kezelő tanácsára kell kezelni krémekkel, borogatással.